وقف، زیرساختی برای تامین منابع حوزه است
مسئول حوزه مدیریت و ارتباطات و دفتر موقوفات و امور حقوقی وقف حوزه علمیه خراسان، بیان کرد: حضور حوزه و طلاب جهادی در زمان حیات و ممات و حفظ کرامات انسانی در هر وهلهای، نیازمند منابع می باشد و زیرساخت همهی این مسائل، به واسطهی وقف امکان پذیر است.
حجت الاسلام والمسلمین سید ابوالفضل کاظمی در مراسم افتتاحیه نمایندگی دفتر موقوفات حوزه علمیه خراسان در منطقه ترشیز، با بیان اینکه حضور حوزه و طلاب جهادی در زمان حیات و ممات و حفظ کرامات انسانی در هر وهلهای، تاثیر مثبت و موثری در دیدگاه مردم نسبت به حوزویان داشته است، گفت: انجام تمام رسالت ها، نیازمند منابع می باشد و زیرساخت همهی مسائل در حوزه، به واسطهی وقف امکان پذیر است.
وی با اشاره به اینکه رسالت اصلی حوزه های علمیه در طول تاریخ، هدایت دینی، سیاسی و خدمت اجتماعی به جامعه بشریت بوده است، گفت: تمام انبیا و ائمه(ع) در این سه مسیر گام های اساسی برداشته اند و این میراث گرانبها، مرهون تلاش های بی وقفهی آنان است.
مسئول حوزه مدیریت و ارتباطات و دفتر موقوفات و امور حقوقی وقف حوزه علمیه خراسان، با بیان اینکه برای تحقق رسالت های الهام گرفته از منویات امام راحل(ره)، مقام معظم رهبری و تاکیدات مدیر این حوزه در بخش های مختلف حوزهی علمیه، باید در دو سطح اساسی درون و برون حوزه فعالیت کرد، گفت: در سطح درون حوزوی به دنبال تربیت طلاب و بدنهی حوزوی کارآمد و روزآمد هستیم، و در بخش بیرون حوزه نیز، رسالت عظیم پاسخگویی در عرصه های مختلف را، مدنظر قرار داده ایم.
وی با بیان اینکه حوزه علمیه برای فرزند خود که این نظام اسلامی است باید برنامه ریزی داشته باشد، ادامه داد: به گفته برخی از سیاستمداران غربی، فرهنگ ایرانی، روحیهی جهادی، شهادت طلبی و ولایت ایرانیان در جهان نفوذ و رسوخ کرده و حوزه علمیه امروز فراتر از مدرسه و شهر و کشور مطرح می باشد لذا طلاب باید ملی و بین المللی بیاندیشند و در تراز انقلاب اسلامی حرکت کنند.
خدمات اجتماعی گسترده حوزه علمیه خراسان
حجت الاسلام والمسلمین کاظمی در ادامه با اشاره به اینکه حوزه علمیه خراسان پس از انتصاب مدیر و اعضای شورای عالی این حوزه توسط رهبر معظم انقلاب، فصل جدیدی را آغاز کرده است، به معرفی برخی اقدامات اجرایی در 4 سال گذشته پرداخت و تشریح کرد: با توجه به دغدغه مندی مدیر این حوزه، حدود 60 مدرسه ی پیش حوزوی در راستای مقابله با سند2030 و مطالبهی رهبر معظم انقلاب از حوزه های علمیه، طی دو سال گذشته در حوزهی علمیه خراسان تاسیس شد.
مسئول حوزه مدیریت و ارتباطات و دفتر موقوفات و امور حقوقی وقف حوزه علمیه خراسان، گام دیگر در رسالات برون حوزوی این حوزه را، حضور در کمک و امدادرسانی به آسیب دیدگان سیل و زلزله و بیماری کرونا برشمرد و افزود: پس از شیوع ویروس کرونا، علاوه بر ارائه خدمات در تمام عرصه های مورد نیاز اعم از ضدعفونی معابر و منازل، تولید ماسک و …، 1500 طلبه در سطح سه استان خراسان رضوی، شمالی و جنوبی با لبیک به فتوای رهبر معظم انقلاب در عرصهی تغسیل و تدفین اموات کرونایی ورود کردند.
احیا و جذب موقوفات در دو سال گذشته
حجت الاسلام والمسلمین کاظمی با اشاره به تاسیس دفتر موقوفات و امور حقوقی وقف در حوزه علمیه خراسان با تدبیر بلند آیت الله عاملی، مدیر این حوزه، مطرح کرد: احیا و جذب موقوفات و همچنین تاسیس انجمن خیرین به عنوان سه رسالت دفتر موقوفات حوزه علمیه خراسان در نظر گرفته شد که طی دو سال گذشته، 22 هزار رقبهی وقفی برای این حوزهی علمیه شناسایی شد و سهم کاشمر حدود یک دهم از این تعداد است.
مسئول حوزه مدیریت و ارتباطات و دفتر موقوفات و امور حقوقی وقف حوزه علمیه خراسان، به احیای حدود 20 رقبهی وقفی پس از تاسیس این دفتر اشاره و ابراز کرد: ثبت 120 رقبهی وقفی جدید برای حوزه علمیه خراسان در طی دو سال گذشته، نشاندهندهی تمسک و توجه مردم به مکتب اهل بیت(ع) می باشد که امید است با تاسیس دفتر موقوفات در کاشمر پس از یکسال، برکات قابل توجهی را شاهد باشیم و تامین منابع مناسبی را برای حوزه های علمیه جذب کنیم.
گفتنی است، ١٧ درصد موقوفات کاشمر مربوط به مدارس علمیه این شهرستان است که اقدامات اولیه برای احیاء آنها به ویژه در بخش های کشاورزی انجام شده است.
آخرین دیدگاهها